CSR in Bedrijf: Samen Werken aan Minder Werkdruk

CSR In Bedrijf verhoogt de energie van een organisatie door advies, begeleiding en training waardoor de vitaliteit en de (duurzame) inzetbaarheid stijgen en het verzuim daalt.

Maakt u gebruik van onze diensten dan kiest u voor no-nonsense coaching: een geïntegreerde aanpak van werkstress met kop en staart en een strakke voortgangsbewaking. De resultaten? Verhoogde inzetbaarheid, verlaging verzuim en betere organisatieprestaties. Het Ministerie van SZW benoemde onze aanpak tot good practice op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Aantoonbaar financieel resultaat is terug te vinden in twee businesscases, die zijn doorgerekend door Capgemini. CSR kan als één van de weinige organisaties aantonen dat met haar werkdrukaanpak iedere geïnvesteerde euro ruim 4 euro heeft opgeleverd.

Werkstress verlagen: inzetbaarheid stijgt en verzuim daalt

Wij werken samen met TNO aan het verminderen van werkdruk- en stress en het vergroten van werkplezier. Op hun verzoek begeleiden wij organisaties bij de aanpak van werkdruk met behulp van de door TNO ontwikkelde Werkdruk Wegwijzer.

De individuele stresscoaching focust zich op stressreductie in lichaam, geest en gedrag met als resultaat meer energie (lichaam), verhoogd concentratievermogen (geest), verbeterd zelfinzicht en zelfmanagement (gedrag). Lees meer over de effectiviteit van de stresscoaching bij cliënten van CSR Centrum in onze whitepaper.

No-nonsense aanpak

CSR organisatie-coaching, een geïntegreerde aanpak van werkstress

  • Inventarisatie: een praktische en snelle werkdrukscan biedt inzicht in de knelpunten en levert passende maatregelen en bijbehorende hulpmiddelen.
  • Uitvoering: een strakke voortgangsbewaking voorkomt dat het project verzandt.
  • Inbedding: het creëren van draagvlak en samenwerking onder medewerkers zorgt voor een breed gedragen veranderingsproces.

Businesscase verlaging werkdruk

  • Inventarisatie: een praktische en snelle werkdrukscan biedt inzicht in de knelpunten en levert passende maatregelen en bijbehorende hulpmiddelen.
  • Uitvoering: een strakke voortgangsbewaking voorkomt dat het project verzandt.
  • Inbedding: het creëren van draagvlak en samenwerking onder medewerkers zorgt voor een breed gedragen veranderingsproces.

Onze Adviseur

Oriënterend gesprek

Wilt u meer weten over onze organisatie-coaching, vraag dan een orienterend gesprek aan met één van onze adviseurs. Onze A&O-adviseurs zijn opgeleid in arbeid & organisatiekunde, bedrijfskunde en (organisatie)psychologie.

Ze hebben jarenlange advieservaring in diverse branches en zijn gespecialiseerd in de aanpak van werkstress op organisatieniveau.

active-call-vector-icon-png_267467

0183 354 294

Wat zeggen onze opdrachtgevers

“Bestuur en directie van FLOW zijn zeer tevreden met het functioneren van de FLOW Arbo Portal en het relatief grote aantal bezoekers dat intussen is bereikt.”

Ing. B. Kempink, directeur Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncoporaties

“De training ‘Stresshantering’ biedt bewustwording en meer inzicht. Het werd heel concreet waar de valkuilen liggen en welke signalen belangrijk zijn om stress te herkennen”

Docentengroep Universiteit van Amsterdam

‘Van drie van onze medewerkers weten wij dat zij hebben deelgenomen aan een coachingstraject. Zowel in hun functioneren op het werk als in hun privesituatie ervaren zij verbetering. En ook niet onbelangrijk: we hebben verzuim kunnen voorkomen.”

Ton Borst, directeur A.C. Borst Bouw B.V.

“Door de strakke begeleiding is het proces van dit werkdrukproject volgens afspraak verlopen.”

Peter van der Hout, directeur Beter Wonen

“Tot nu toe was het lastig om voor onze klantenservice concrete maatregelen bij de werkdruk te vinden. We hadden niet gedacht dat het zou lukken, maar nu hebben we ze gevonden.”

Menno Nuberg, Teamleider Centrada

Schrijf je in voor de nieuwsbrief