Van stress naar burn-out

Hoe kan het dat je van regelmatig wat stress plotseling burn-out raakt? En belangrijker als het je eenmaal is overkomen: hoe kom je van burn-out naar energiek?

Daar bestaan nog altijd veel misverstanden over. Dat het een psychisch probleem is bijvoorbeeld, dat uit je hoofd gepraat moet worden. Daarom hebben we er een korte, informatieve video over gemaakt. Zodat je snel begrijpt wat er mis gaat. 

 

Als je voortdurend actief bent, verbruik je meer energie dan je kunt bijtanken. Je pleegt roofbouw op je lijf en je lichaam verleert zich te ontspannen. Hierdoor krijg je op den duur lichamelijke en psychische stressklachten, zoals:

Balans tussen inspanning en herstel

     * vermoeidheid
     * gespannen spieren
     * slecht slapen
     * malen/piekeren
     * een kort lontje
     * concentratieproblemen
     

Dankzij extra stresshormonen kun je het lang volhouden. Totdat je lichaam uitgeput is en alles met een klap tot stilstand komt. Dan ben je totaal opgebrand: burn-out.

Van burn-out naar energiek

Het maakt uit of je stressklachten hebt of burn-out bent. Niet alleen voor de duur van je herstel, maar ook voor de manier van herstellen. Bij stressklachten moet je het rustiger aan doen en aan je zelfmanagement werken. Zodat de roofbouw stopt en je weer energie opbouwt.

Als je burn-out bent is je lichaam in de war geraakt. Je bent neuro-hormonaal ontregeld en dat heeft effect op je hersenen, organen en immuunsysteem. Je lijf moet eerst herstellen voordat je andere problemen kunt oplossen en je zelfmanagement kunt verbeteren. Begeleiding door een specialist is hierbij aan te raden.

Ook hierover hebben we een korte, informatieve video gemaakt:

Uit onze praktijk blijkt dat 99% van de psychische problemen die ontstonden met een burn-out, vanzelf verdwijnen als je fysiek herstelt.

 

Vind een erkende stresscoach van CSR in de buurt

Vind coach
Enter an address / location in the textfield or click on the map to set a marker
Verwijderen