Vrouwen halverwege de 30 hebben meeste stress

,

De meeste vrouwen bevinden zich op 34-jarige leeftijd op de ‘stresspiek’ van hun leven. Dit blijkt uit Brits onderzoek, waarvoor tweeduizend vrouwen zijn ondervraagd. Bijna een vijfde van de respondenten zegt ongelukkig te zijn door te veel druk. Jongleren tussen een veelvoud van verantwoordelijkheden zorgt bij vrouwen van halverwege de dertig vaak voor stress, zo meldt Daily Mail.

Dertigers vinden het moeilijk om zichzelf succesvol te presenteren op de arbeidsmarkt in combinatie met verzorgen van pasgeboren kinderen en het onderhouden van hun privéleven.

Niet genoeg geld hebben staat bij de vrouwen op één als grootste stressfactor in het leven. Een op de drie vrouwen zegt dat haar leven er door meer geld te verdienen al een stuk rooskleuriger uit zou zien. Zorgen over het lichaam en de gezondheid staat op de tweede plaats van grootste stressfactoren, gevolgd door het welzijn van vrienden en familie. Veel jonge moeders maken zich daarnaast zorgen of ze wel een leuke moeder zijn en of hun kind wel gelukkig genoeg is. Qua uiterlijk zijn vrouwelijke dertigers meer gestrest dan twintigers over de platheid van hun buik. Ook maken zij zich eerder zorgen over de toestand van hun tanden.

Op de gemiddelde leeftijd van 25 blijken vrouwen juist de minste stress en het meeste geluk te ervaren. Rond dit levensjaar wordt volgens de onderzoekers ook vaak voor het eerst fatsoenlijk geld verdiend. Twintigers hebben meer energie om er naast hun baan nog een druk sociaal leven op na te houden en relatief weinig financiële verplichtingen, zo concluderen de onderzoekers.

Bron: nu.nl